• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Презентація тем науково-дослідницької роботи учнів 8-А класу Миколаївського економічного ліцею №1

Презентація тем науково-дослідницької роботи учнів 8-А класу Миколаївського економічного ліцею №1

2015-04-24

/Files/images/8-А 1.jpg

Люди, які навчилися спостерігати та досліджувати, набувають уміння ставити запитання й одержувати на них фактичні відповіді. Вони опиняються на більш високому розумовому та моральному рівні в порівнянні з тими, хто такої школи не пройшов К. Тімірязєв

Науково-дослідницькі проекти, до яких залучаються учні нашого ліцею – це надійний шлях пізнання кожним юним дослідником своїх творчих можливостей.

Такий конкурс-захист проводиться з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку учнів в ліцеї, виховання їх в дусі демократичних цінностей. Основними завданнями цього заходу, безумовно, є виявлення та підтримка обдарованих учнів, залучення інтелектуально та творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи.

Ліцейне наукове товариство «Лідер» є однією з організаційних форм, стимулюючих розвиток творчості ліцеїстів. 24 квітня 2015 року в наукове життя вступили і наші першокурсники – класний колектив 8-А класу, які презентували тему наукового дослідження, а також обґрунтували її актуальність. Їх перші наробки оцінювало компетентне журі у складі: голова журі – заступник директора з навчально-виховної роботи Дзьоба Н.В., члени журі – класний керівник 8-А класу, вчитель світової літератури Мельничук О.С., дійсні члени Малої академії наук учні 10-А класу Цуркан Олена та Драгоморецька Валерія.

Восьмикласники захищали свої роботи з різноманітних предметів – це і відділення філології, фізико-математичне, історико-географічне, а також хіміко-біологічне. Презентація тем науково-дослідницьких робіт пройшла на високому рівні. За підсумками проведення презентації маємо такі результати: 20 учнів – з високим рівнем, 9 учнів – з достатнім рівнем, адже ліцеїсти цілеспрямовано працюють над темою свого дослідження, логічно та послідовно викладають матеріал, вміють робити аргументовані висновки. Своїми досягненнями учні завдячують, насамперед, своїм науковим керівникам.

Із зацікавленням була сприйнята презентація наукової теми з англійської мови Поліводи Данила, яка отримала номінацію «Глядацькі симпатії». Хотілось би відмітити, що думка членів журі та колективу 8-А класу була одностайною. Здивувало композиційне оформлення промови у деяких учнів, які отримали номінації, а саме Гнатко Іван та Резуник Тетяна («За ораторське мистецтво у розкритті теми власної науково-дослідницької роботи»), Безкровний Дмитро («За глибокі знання в царині науки»), Москаленко Марина («За оригінальний підхід у розкритті теми власної науково-дослідницької роботи»), Козик Анна («За новаторську ідею у визначенні теми наукового дослідження»).

Слід пам’ятати, що сумлінна та самостійна праця над дослідженням та дотримання основних вимог написання роботи, її оформлення неодмінно стануть запорукою успіху на конкурсі-захисті в 11-му класі. Бажаю вам усім натхнення та успіхів у подальшій роботі.

Класний керівник 8-А класу, вчитель світової літератури О.С. Мельничук

/Files/images/8-А 1.jpg/Files/images/8-А 2.jpg/Files/images/8-А 3.jpg/Files/images/8-А 4.jpg/Files/images/8-А 7.jpg/Files/images/8-А 8.jpg/Files/images/8-А 9.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 173

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031