День ліцеїста

2015-09-18

/Files/photogallery/973/IMG_5634.JPG

День ліцеїста

Щороку доброю традицією у Миколаївському економічному ліцеї №1 стало святкування Дня ліцеїста. Цей рік не став винятком. 18 вересня ліцеїсти, як одна велика дружня родина, радо приймали у свої обійми найменших учнів – восьмикласників. Свято пройшло під назвою «Ліцейний кінофест – 2015». Надихнуло на цю тематику одинадцятикласників місто – колиска кіномистецтва Одеса зі своєю Одеською кіностудією, Одеським Міжнародним кінофестивалем, що щороку проходить у липні.
Розпочалось свято на подвір’ї ліцею о 7.45 проведенням лінійки, на якій було оголошено план та графік проведення Дня ліцеїста.
О 8.00 класи разом з кураторами (8 – А клас – Вернер Емілія, Любицька Анастасія; 8 – Б клас – Ларченко Віолетта, Верба Тетяна; 9 – А клас – Драгоморецька Валерія, Кравченко Анастасія; 9 – Б клас – Дронь Дмитро, Єфименко Сергій; 10 – А клас – Білецька Юлія, Карпюк Ганна; 10 – Б клас – Суворова Ольга, Леонтьєва Олена), класними керівниками та батьками зайняли свої місця в автобусах та вирушили до місця проведення Дня ліцеїста до Великої Коренихи.
Після приїзду на базу дитячого оздоровчого центру «Дельфін» класні колективи розташувались на території.
О 10.00 було оголошено загальний збір для початку спортивної програми «Еталон спортивної сили і фізичної краси». Ведучі (Цуркан Олена, Манухін Артем) представили ліцеїстам гостей програми: Лілію Підкопаєву (Вернер Марія), Івана Силу (Скляренко Максим), учасників гурту «Бумбокс» (Васильченко Роман, Дмитрієв Дмитро), які допомогли учням на власному досвіді зрозуміти важливість спортивних змагань. Капітани команд отримали маршрутні листи і як супровід – поради-побажання професіоналів: «Стрибати на скакалці – якнайдовше, підтягуватись – якнайбільше, бігати – якнайшвидше, стрибати в довжину – якнайдальше».
Кожен клас прибував на спортивну станцію відповідно маршрутному листку. Команд очікували спортивні станції: «Стрибки на скакалці», «Підтягування», «Стрибки у довжину з місця», «Біг 60м». Господарями на них були: «Стрибки на скакалці» - Згадова Дарина, Яскуринська Анна, Цірук Марія, Токман Катерина; «Підтягування» - Скляренко Максим, Дарначук Ілля; «Стрибки у довжину з місця» - Дмитрієв Дмитро, Васильєв Кирило; «Біг 60м» - Манухін Артем, Лозовой Микита, Іванников Микита.
Відповідальні за станції працювали чесно, злагоджено, безкомпромісно. Учасниками спортивних змагань були не тільки учні, а і батьки.
Після невеличкої обідньої перерви запекла боротьба між командами продовжилась на наступному етапі, що розпочався о12.30 - мистецькому квесті «Творчі й красиві – мудрі й щасливі». Про початок змагань оголосили гості: Влад Яма (Копач Максим), Олена Шоптенко (Каліман Елізавета), Еріка (Цуркан Олена), Богдан Бенюк (Близниченко Євгеній). Вони представили професії, без яких кіно, як вид мистецтва, не міг би існувати.
Капітани команд отримали маршрутні листи. Рухаючись відповідно до листів, команди відвідували яскраво прикрашені станції, на яких виконували завдання:
№ з/пНазва станціїВідповідальні
1ХореографКаліман Елізавета, Остаф Олена
2Художник - гримерКошман Поліна, Мельник Анастасія
3Музичний редакторЦуркан Олена, Семенчук Дар’я
4Актор та акторкаКопач Максим, Пономаренко Владислав
5Художник по костюмамТараненко Анастасія, Васильченко Роман
6СценаристЦаренко Антон, Близниченко Євгеній
7ПродюсерЗеленський Микита, Ліпатов В’ячеслав

Компетентне журі підвело підсумки і наступила хвилююча мить нагородження. Директор ліцею Шалар Лариса Володимирівна вручала заслужені нагороди:Завдання кожної станції були цікавими, розвиваючими, повчальними, спонукаючими до прояву фантазії, творчості, уважності, прояву акторських, вокальних, літературних здібностей.
· Спортивні змагання: І місце – 9 - А клас, 9 - Б клас
ІІ місце – 10 – А клас
За участь у спортивних змаганнях нагороджено 8 – А клас, 8 – Б клас, 10 – Б клас, 9 – Б клас.
· Мистецький квест: І місце – 9 - А клас (результат 70б)
ІІ місце – 9 - Б клас (результат 69б)
ІІІ місце – 10 - А клас (результат 67,5б)
Кращими на станціях стали:
- станція «Музичний редактор» - 9 – А клас
- станція «Хореограф» - 8 – Б клас
- станція «Продюсер» - 9 – А клас
- станція «Актор та акторка» - 9 – Б клас
- станція «Художник по костюмах» - 10 – А клас
- станція «Сценарист» - 8 – А клас
- станція «Художник-гример» - 10 – Б клас
Не менш важливою частиною Дня ліцеїста була святкова програма «Фільм, фільм, фільм…» – домашнє завдання, яке підготували класні колективи. Кожен клас презентував свою кіноверсію відомого дитячого фільму, який було знято свого часу на Одеській кіностудії: «4:0 на користь Тетяни» (10 – Б клас), «Чарівний голос Джельсаміно» (10 – А клас), «Фантазії Веснухіна» (9 – Б клас), «Канікули Петрова і Васєчкіна» (9 – А клас), «Пригоди Тома Сойєра і Гекльберрі Фінна» (8 – Б клас), «Пригоди Електроніка» (8 – А клас). Учні класів спробували себе у ролі акторів, а куратори – у ролі сценаристів і продюсерів. Яскраво, неповторно проходили вистави, неможна було не помітити хвилювання кураторів, класних керівників, батьків за учнів.
І ось настала мить заради якої ми проводили свято – посвята в ліцеїсти. Цей ритуал провели Фреймут (Згадова Дарина), Притула (Єфименко Сергій), Педан (Дронь Дмитро). За традицією кожен восьмикласник отримав від одинадцятикласників кольоровий галстук та значок з емблемою ліцею.
Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою, охопила всіх учнів ліцею (присутніми на святі були 183 учня ліцею, що склало 88 % від загальної кількості, на жаль, інші учні були відсутніми по причині хвороби).
Організація та проведення Дня ліцеїста одинадцятикласниками під керівництвом класних керівників (11 – А класу – Афоніної Світлани Євгенівни та 11 –Б класу – Дудник Вікторії Вікторівни) показали високий рівень самосвідомості та самоорганізації наших випускників.
ВІВАТ, ЛІЦЕЙ!

Кiлькiсть переглядiв: 179

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930