• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Конкурс "Козак року - 2015" у Миколаївському економічному ліцеї №1

Конкурс "Козак року - 2015" у Миколаївському економічному ліцеї №1

2015-10-14

/Files/photogallery/977/14 козак.jpg
На свято Покрови (14 жовтня) в Україні традиційно відзначається День українського козацтва, а з минулого року День захисника України. І це не випадково. Наша держава потребує мужніх, сміливих, сильних, здорових і, звичайно, розумних, винахідливих та дотепних захисників. Козацькі ж часи завжди цікавили всіх, цікавлять вони і учнів Миколаївського економічного ліцею №1. І вже традиційно щороку в нашому ліцеї проходить конкурс серед юнаків «Козак року». Не став виключенням і 2015 рік, бо хлопцям хочеться бути такими ж кмітливими, сміливими й завзятими, як козаки.
На свято до нас завітали гості – Козацька громада м. Миколаєва Вітовсько-Богоявленського товариства на чолі з отаманом Сергієм Параскуном. Гості продемонстрували ліцеїстам показові вправи із шаблею, пікою, фехтування на м’яких шаблях. Учні мали можливість самі прийняти участь у козацьких бойових іграх «Збій шапку», «Відніми підкову», фехтування на м’яких шаблях.
За звання «Козак року - 2015» змагалось вісім ліцеїстів. Кожен учасник – це обличчя свого класу. Вони повинні були показати на що здатні, показати свою сміливість і кмітливість, дотепність, свої вміння, знання історії та культури, бо вони є частинкою нашого народу.

/Files/photogallery/977/укп.jpg

Випробування складались з п’яти конкурсів: «Знайомство» (кожен з учасників готував про себе цікаву, дотепну і досконалу художню розповідь, використовуючи саморекламу, дещо додаючи хвалькуватості), «Гетьмани України» (українських гетьманів, які жили інтересами свого народу, його болями і славою, йшли заради нього на вірну погибель учасникам і потрібно було впізнати за декількома фактами), «Народна пісня – злет душі людської» (українська пісня – це геніальна поетична біографія українського народу, це – історія українського народу, це – бездонна душа українського народу, це його слава – проінсценувати козацьку пісню), «Народ скаже – як зав’яже (хлопцям потрібно було продовжити прислів’я), «Історію знати – народ шанувати» (відповіді на запитання з історії козацтва).
Компетентне журі на чолі з директором ліцею Л.В. Шалар, визначило переможців. У нелегкій боротьбі в номінації «Козак – ерудованість» виборов перемогу учень 8-Б класу Дуркота Олександр (ІІ загальне місце), в номінації «Козак – талант» - учень 8-А класу Лантух Артем, «Козак - романтик» - учень 9-А класу Полівода Данило, «Козак - дружелюбність» - учень 10-А класу Марикін Ярослав, «Козак – елегантність – учень 10-Б класу Грудко Микита (ІІІ загальне місце), «Козак – оригінальність» - учень 9-Б класу Краснощок Андрій, «Козак – кмітливість – учень 11-А класу Васильєв Кирило. А переможцем конкурсу став учень 11-А класу Близниченко Євген!

< НазадВперед >
Кiлькiсть переглядiв: 264

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031