• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • екскурсію по виставково-експозиційному центру та аварійно-рятувальному загону спеціального призначення

екскурсію по виставково-експозиційному центру та аварійно-рятувальному загону спеціального призначення

2015-10-13

/Files/photogallery/978/IMG_20151013_122547.jpg
З самого дитинства ми мріємо про щось казкове, по-своєму бачимо своє майбутнє та плануємо власне життя. Але наступає час коли, дитячі мрії залишаються в минулому, і вже слід більш відповідально поставитися до своєї майбутньої життєвої стежки. Зокрема й професійної, і відповісти на питання «Яку професію для себе обрати?». Звісно ж найгостріше це питання постає саме у випускних класах, коли ось-ось і слід вже йти у доросле самостійне життя.
13 жовтня аби познайомити підлітків із професією пожежних-рятувальників, розповісти їм про основні завдання, які виконують вогнеборці у повсякденній роботі, яку використовують техніку, яке оснащення мають на озброєнні, співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївські області провели для учнів 9 класу Миколаївського економічного ліцею екскурсії по виставково-експозиційному центру та аварійно-рятувальному загону спеціального призначення.
На першому етапі юнаки мали нагоду ознайомитися із історією становлення Служби порятунку, із технікою та обладнанням, яке раніше використовувалося для гасіння пожеж, про ті зміни, які сталися у системі пожежної охорони за час її існування. Екскурсовод розповідала дітям та демонструвала макети захисного одягу, пожежних та спеціальних автомобілів вогнеборців минулих часів. Діти переглянули фотовиставку, де представлені фотокартки проведення аварійно-рятувальних робіт у зонах надзвичайних ситуацій, які виникали на території нашого краю, ознайомилися із фотостендом, на якому зображено як рятувальники проводять інформаційно-профілактичну роботу серед дітей та підлітків тощо.
На наступному етапі ліцеїсти завітали до аварійно-рятувального загну спеціального призначення, де вже мали нагоду познайомитися із сучасним пожежно-рятувальним обладнанням та оснащенням, спеціальною та пожежною технікою, поспілкуватися із вогнеборцями аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які заступають на цілодобове чергування та виїжджають на місце виникнення надзвичайної події чи ситуації. Також, діти відвідали гарнізонне відділення газодимозахисної служби. Тут до уваги всіх присутніх була представлена оновлена та модернізована тепло- та димо- камера та смуга психологічної підготовки, автомобіль ГДЗС тощо. Під час екскурсії у димокамері діти мали нагоду на власному досвіді випробувати акустичну систему та систему спец ефектів у вигляді диму та стробоскопів, які встановлені у приміщеннях. Рятувальники розповіли гостям про те, як співробітники Миколаївської Служби порятунку проходять тут тренування, для чого призначені учбові снаряди та які якості допомагають виховати у пожежних-рятувальників навчання у теплодимокамері та на смузі психологічної підготовки.
Крім того, в рамках екскурсії, учні ліцею познайомилися із співробітниками групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які розповіли гостям про основні задачі, які вони виконують. В ході бесіди сапери поспілкувалися із дітьми про вибухонебезпечні предмети, продемонстрували макети боєприпасів, які найчастіше знаходять на території нашого краю, розповіли про основні правила безпечної поведінки у разі виявлення підозрілих предметів тощо.
Наостанок діти мали нагоду познайомитися із наявною важкою інженерною технікою, яка знаходиться на озброєнні Миколаївських рятувальників, їх технічними характеристиками, та у яких випадках вона залучається.
Учні економічного ліцею отримали багато вражень та емоцій, дізналися багато цікавої та корисної інформації. Вони проявляли неабияку зацікавленість, ставили багато запитань та намагалися охопити якомога більше аспектів роботи пожежних-рятувальників.
Як зазначила начальник відділу інформації та комунікацій з громадскістю Ілляна Пацюк: «Подібні заходи, які проводяться для дітей старшого віку, учнів випускних класів мають дві мети. По-перше, це звісно ж, можливість в черговий раз повторити або вивчити правила безпечної поведінки, нагадати дітям про основні заходи протипожежної безпеки тощо. А по-друге, вони носять профорієнтаційних характер. Діти в цьому віці стоять перед одним із найважливіших виборів у своєму житті – їм слід обрати майбутню професію та обрати для себе чи подовжувати навчання у старших класах, чи вже зараз йти у доросле життя та будувати власне майбутнє. Досконало ознайомивши старшокласників із усіма сферами діяльності співробітників Служби порятунку, розповівши про важливість тієї справи, яку щоденно виконують вогнеборці, часто стається так, що діти обирають для себе цей складний, але почесний шлях – шлях пожежного-рятувальників. І нерідко ця справа стає для них справою всього життя!»
На згадку про сьогоднішню зустріч співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області подарували ліцеїстам інформаційно-профілактичні листівки та газету Миколаївських рятувальників «На бойовій варті».
ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Відео з екскурсії

< НазадВперед >
Кiлькiсть переглядiв: 190

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930