Ніхто не забутий, ніщо не забуто

2017-05-05

/Files/photogallery/1195/IMG_4669.JPG


Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.
5 травня в Миколаївському економічному ліцеї №1 відбулася лінійка-пам’яті «Вікопомному подвигу слава» до Дня пам’яті та примирення та 72 річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, яку підготували учні 10-А класу на чолі з класним керівником Мельничук Ольгою Сергіївною. Розпочалася лінійка літературною композицією у виконанні Безкровного Дмитра, Сідашова Андрія, Бучка Михайла, Поліводи Данила.
Ведучі, Зайцева Єлизавета та Окунєв Олександр, перегорнули трагічні сторінки історії українського народу в Другій світовій війні і переконали ліцеїстів у тому, що український дух неможливо зламати, що тільки в єдності наша сила. Під час заходу звучали вірші, демонструвалися відеоролики, завдяки яким учні більш глибоко розкрили для себе події Другої світової війни.
Пісні воєнних років передають трагізм часу, оспівують героїзм українського народу, мужність воїнів, їхню безмежну любов до Батьківщини. Тема війни в піснях продовжує жити і в наші дні. Подіям цих героїчних днів присвячена пісня «Маки червоні», яка пролунала у виконанні Козик Анни.
Міні-вистава у виконанні Протасова Даніла та Поліводи Марії зворушила всіх присутніх своєю трагічністю, адже кохання молодих людей та їх загибель в часи війни не можуть залишити байдужими жодного.
На жаль, щороку все менше залишається тих, хто може переповісти нам про страшні лихоліття війни.
Дуже великою ціною дісталась нам ця перемога, багато людей віддало своє життя в цій війні. Торкнулося це і родин Стрекалової Діани, Резуник Тетяни, Круковської Ганни та Поліводи Данила, які розповіли про подвиги своїх прадідів та прабабусь.
І ось настала «Хвилина мовчання». Звучить метроном. Нахиливши голови, усі присутні вшанували пам’ять тих, хто захищав нашу Батьківщину, хто подарував нам життя.
Відеокліпом «Ми за мир» ведучі закликали всіх до збереження такого крихкого миру в нашій країні. Хай більше ніколи не буде війни!
День Перемоги назавжди залишиться святом миру, злагоди, примирення й порозуміння!

Кiлькiсть переглядiв: 337

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031