Rав’ярня сучасних менеджерів

2018-08-22

Profistyle

кав’ярня сучасних менеджерів

22.08.2018 року в рамках дводенного Ярмарку найуспішніших освітніх практик «Перехід до Нової української школи – ключове завдання сьогодення» на базі Миколаївського економічного ліцею №1 відбулася локація «Сучасні підходи до формування підприємливості та ініціативності як ключових компетентностей в освітньому середовищі ліцею».

Сьогодні ми запросили колег з інших навчальних закладів у кав’ярню сучасних менеджерів Profistyle Миколаївського економічного ліцею №1. Метод світового кафе є одним із сучасних фасилітаційних технік. Це альтернативний формат обговорення питань у групах. Спілкування відбулося в незвичайному форматі – методичної студії-тренінгу.

Запорука успіху – це невимушена атмосфера.

Для чого ми використали метод світового кафе?

1. Для вирішення проблеми сучасні підходи до формування підприємливості та ініціативності як ключових компетентностей в освітньому середовищі ліцею.

2. Для отримання відповідей на декілька запитань, пошуку нестандартних рішень, об’єднання кількох точок зору, планування групової роботи.

3. Для підбиття підсумків, обміну досвідом та враженнями.

Ми вирішили створити свою власну кав’ярню під гаслом:

· навчатися, щоб знати;

· навчатися, щоб діяти;

· навчатися, щоб жити разом, жити з іншими;

· навчатися, щоб бути.

Із документу «Рекомендації

Європейського парламенту та Ради Європи щодо формування ключових компетентностей ціложиттєвої освіти»

У нас виникла необхідність спрямувати свою діяльність на досягнення цілей нашим ліцеєм шляхом формування попиту та максимального задоволення потреб споживачів.

Мета студії-тренінгу: актуалізація знань з формувань в учнів рис підприємливої та ініціативної особистості, поглибити рівень власної професійної майстерності у процесі виконання інтерактивних вправ.

Гостям заходу ми запропонували власне розроблене МЕНЮ:

1. Аперитив «Школа менеджерів» (Реклама кав’ярні-ліцею)

2. Салат «Підприємливість»(Відео про ліцей)

3. Основне блюдо «Формування ключової компетентності «підприємливість» за допомогою гри «Сувенір»

4. Закуска «Активні методи і форми навчання як інструмент виховання підприємливості»

5. Десерт «Блюдо від шефа «PS»

(Рефлексія: заповнення Книги відгуків та пропозицій)

Відвідувачі кав’ярні з насолодою «скуштували» всі блюда з меню, про що свідчать їхні відгуки та пропозиції у Книзі:

ü «Успіхів та творчого натхнення закладу»

ü «Зустрічатися частіше»

ü «Щоб Ви запрошували нас на свої пікніки. Було дуже цікаво. Бажаємо гарних випускників – шеф-поварів»

ü «І надалі хай працює Ваша кав’ярня, задоволених гостей, смачних нових та екзотичних страв. Чекаємо на нову зустріч!!!»

Постійно вдосконалюйте свої навички у сфері ключових результатів не забувайте, що хоч яким компетентним ви є сьогодні, ваші знання і вміння дуже швидко застарівають. Як сказав баскетбольний тренер Пет Райлі: «Коли ви припиняєте свої намагання стати краще, ви автоматично стаєте гіршим» .

Правило: постійне навчання є мінімальною вимогою для успіху в будь-якій справі.

Успішні люди – це незмінно ті, хто витратив час на визначення того, що вони роблять добре і, на додачу, що їм подобається. Вони знають, що роблять цінного у своїй галузі, і повністю зосереджуються лише на цьому.

Бажаємо всім успіхів у новому навчальному році!!!

Кiлькiсть переглядiв: 181