• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Її величність – книга, скарбниця мудрості й добра

Її величність – книга, скарбниця мудрості й добра

2016-02-08

/Files/images/Фото1013.jpgВосьмого лютого відбулася загальнолійейна лінійка присвячена Міжнародному дню дарування книги. Уся ліцейна родина зібралася в актовій залі, щоб ще раз згадати про людську порадницю і берегиню – про Книгу, і відзначити одне з наймолодших свят у календарі, яке об’єднує всіх, хто дарує книги людям і вчить їх любові до читання.
«Серед багатьох див, створених людиною, … книга, може є тим єдиним дивом, що найдоступніше для пізнання й насолоди всім, хто витратив зусилля на магію літер і слів. У ній – прикметні знаки епох і різноманітний досвід поколінь… Книжка спонукає до роздумів і діянь, до розмови, де може бути злагода і насолода, відкриття істин, потрібних для збагачення серця».
Що таке книга? Яке її значення у житті людини? Чи варто над цим замислюватися? Адже ми не питаємо себе, яке значення має повітря і хліб… Перед книгою століттями схиляло в шанобі голову людство, вважаючи її святинею. Лінійку готувала творча група учнів 8-Б класу (Безницька Софія, Хортюк Денис, Дуркота Олександр, Красман Катерина, Підхамутний Дмитро, Криль Євген, Перепелиця Ірина, Бліндій Олександра) на чолі з її ведучими (Пирогова Катерина і Риженкова Поліна) та бібліотекарем ліцею (Гурдуз Людмила Павлівна).
Ліцеїсти розповіли старовинну легенду про книгу та її значення в житті людини, декламували вірші про книгу Богдана-Ігоря Антонича, Дмитра Павличка, Петра Гоця, Віктора Гюго та інших видатних митців.
Бібліотекар ліцею Людмила Павлівна нагадала ліцеїстам про постійно діючу внутріліцейну акцію «Продовж у життя книги – подаруй її бібліотеці рідного ліцею» і розповіла, як старанно та активно брали в ній участь випускники ліцею різних років: «Сьогодні ми з гордістю можемо говорити про спадковість поколінь у сенсі дарування книжок ліцейній бібліотеці. Ви, сьогоднішні ліцеїсти, маєте бути гідними ваших попередників у цьому. Ліцеїсти не тільки дарували бібліотеці свої книжки, але і залучали до цієї акції однокласників і друзів, робили це, зокрема, у віршованій формі. Приємно зараз пригадати чарівні, повні любові до книги та бібліотеки вірші випускників, які вони залишили на згадку й добру пам'ять про себе».
Восьмикласники виразно, з натхненням читали вірші випускників ліцею: Володимира Євдокимова, Ольги Сопачової, Олександра Джугана, Олексія Мезінова, Валентини Топчої, Тетяни Шаповалової.
Наш спаситель - Книга сива…
І коли б всі приносили
Свої книги, повні дива,
Знань, розваги та малюнків,
То не знала б порятунку
Від подяк бібліотека,
І лунав би щирий сміх
Від появи нових книг!
Та й журби в тебе не буде,
Як подаруєш книгу людям!
(В. Євдокимов)
Бібліотекар подякувала всім ліцеїстам, вчителям, які вже зробили свій внесок у поповнення фондів ліцейної бібліотеки, а також усім, хто ще не встиг цього зробити, сподіваючись на те, що лінійка, присвячена Міжнародному дню дарування книг, надихне ліцеїстів на нові кроки в цьому напрямку.
Ведучі лінійки привітали присутніх привітали присутніх із наступаючим 14 лютого – святом дарування книг: «Книга – ваш порадник і друг, то ж частіше беріть її до рук, читайте, слухайте аудіо книги, даруйте їх своїм рідним, друзям, рідній ліцейній бібліотеці»
Кiлькiсть переглядiв: 152

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930