• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»

«Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»

2016-03-10

З метою підтримки та розвитку науково-технічної творчості учнівської молоді, пропаганди та популяризації досягнень учнівських колективів проводився районний етап міської виставки-конкурсу науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!» серед учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.
Учні Миколаївського економічного ліцею №1 прийняли активну участь у даному конкурсі. Роботи учня 8-А класу Балаша Микити освітлювальний прилад «Подарунок батькам до Дня святого Валентина», учениці 11-Б класу Кошман Поліни «Вишиванка для коханого» та художня вишивка «Мальви», учениць 9-А класу Поліводи Марії художня вишивка «Братки» та Круковської Ганни художня вишивка «Вишня», учениці 10-Б класу Шипіної Софії художня вишивка «Птах» та «Як краплі крові на снігу» відрізнялися цікавою задумкою, були виконані з душею. Сучасний стан нашого суспільства характеризується зростанням етнічної свідомості народу, посиленням його інтересу до вітчизняної історії та культури. Звернення до життєдайних джерел народного мистецтва, до збереження та оновлення всіх його видів – це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій та відродження культури українського народу.
Вишивка в Україні – один з найбільш улюблених і поширених різновидів народної творчості. У виробах українських вишивальниць нас захоплює піднесений світ краси і фантазії, поетичного осмислення життя, світ натхненних образів, коріння яких сягає міфології, звичаїв і уявлень наших предків. Коли розглядаєш роботи дівчат, поступово забуваєш про те, що перед тобою твори, виконані вишивкою хрестиком, це ніби живопис нитками.
Завдяки виставці, можна зрозуміти, що наша Україна - це країна майстрів.

Кiлькiсть переглядiв: 177

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930