• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проводи Зими у Миколаївському економічному ліцеї №1

Проводи Зими у Миколаївському економічному ліцеї №1

2016-03-12

Гуляй, Масляна, як треба, не забудемо ми тебе
І млинці твої гречані, і вареники в сметані!
Ти співай, моя родино, щоби жито уродило.
Масляна! Масляна! Масляна! Масляна!
12 березня 2016 року у ліцеї зародилась ще одна традиція – проведення загальноліцейного свята «Масляна».
Свято відбувалося в два етапи. Перший етап – театралізована вистава «Масляна», підготовлена учнями 8-А класу під керівництвом їхнього класного керівника Роман А.О. Під час вистави учні ліцею дізналися про те, що в Україні останній тиждень м’ясниць носив кілька назв – «Масляна», «Сиропусний тиждень», «Пущення», «Загальниця», «Ніжкові заговини», «Колодій». На свято всіх запросили скоморохи – сестри Бородай Лариса та Анастасія. На сцені зустрілися Зима (Карпенко Анастасія) та Весна (Царенко Єлизавета), кожна повідала, що цікавого і корисного вони нам приносять. Дійство не обійшлося і без господині свята – Масляної (Салакова Марія). Ведучі свята – Антощук Євген та Литвиненко Юлія – розповіли ліцеїстам про традиції святкування Масляної на Україні, з їх розповіді всі дізналися про назви кожного з днів «Сиропустного тижня».
Другий етап – веселий, багатий, різноголосий святковий благодійний ярмарок. У день ярмарку, в ліцеї з ранку панувала особлива атмосфера, всі були у передчутті свята. Із кожного кабінету доносилися смачні запахи. «Головними героями» на ярмарку були звичайно млинці з різноманітними начинками, різних форм і кольорів. Але на столах були не лише млинці, а й вареники, тістечка, печиво, пиріжки, сік, цукерки, узвар, одним словом – все, чого тільки душа забажає! Такий захід згуртував всю ліцейну родину - учнів, учителів і батьківську громадськість. Захід виявився дуже цікавими, бо до нього готуються і дорослі, і діти.
Акцент ярмаркування - благодійні справи, зроблені власними руками. Діти повинні зрозуміти, що завдяки їхнім старанням можна творити добро. А тому всі зароблені на ярмарку кошти, а це 1611грн будуть використані для підтримки онкохворих дітей, дітей, які постраждали під час антитерористичної операції, бійців АТО.
Смачно і весело пройшла у ліцеї Масляна. Ніхто з учасників ярмарку не залишився байдужим. Всі разом, як колись в давнину наші предки, вітали весну і пробудження природи. Це свято принесло море позитивних емоцій і усмішок, а вони, як відомо, подовжують життя!

/Files/images/масляна 3.jpg/Files/images/масляна.jpg/Files/images/масляна4.jpg/Files/images/масляна 6.jpg/Files/images/масляна 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 185

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031