23 раз обирали «Панночку-україночку»

2016-03-18

/Files/photogallery/1064/DFS_0640.JPG

Вже стало доброю традицією в нашому ліцеї проводити конкурс серед дівчат «Панночка-україночка». Не став виключенням і 2016 рік, бо дівчатам завжди хочеться продемонструвати неповторну вроду, світлий розум, працьовитість, багату фантазію і, звичайно ж, велику шану, любов і повага до рідного краю.
За звання «Панночка-україночка» змагалось вісім конкурсанток. Кожна учасниця – це обличчя свого класу. Вони повинні були показати знання народних звичаїв, сміливість, винахідливість, свою красу та вроду, мовну культуру.
Випробування складались з п’яти конкурсів:
«Візитна картка» - під час якого ми дізналися багато цікавого не тільки про самих конкурсанток, а й про їх святковий костюм.
«Юна господарочка» - кожна жінка по своїй суті – справжня господиня; в її умінні - гарно зустріти, пригостити, почастувати, примовити, проявляється її гостинність, яку і продемонстрували учасниці під час цього конкурсу.
«Відгадай пісню» - Українська пісня! Хто не був зачарований нею! Вона багата мелодією, безмежною широтою і красою образів. Конкурс перевірив знання конкурсантками народних пісень. Звучали мелодії українських народних пісень, які вони відгадували – співали або називали назву пісні.
«Жіночий образ в українській літературі» - інсценування творів відомих українських письменників. Образ прекрасної чорнобрової Параски з твору Миколи Гоголя «Сорочинський ярмарок» розкрила Кравченко Анастасія. Григорій Квітко-Основ’яненко подарував нам образ Уляни у виконанні Зотової Юнії. «Кайдашева сім’я» - твір , який інсценізувала Каліман Єлизавета. Соня — дочка Терентія Гавриловича Пузиря, головного герою комедії Івана Карпенко-Карого «Хазяїн» була представлена Козик Анною. Проню Прокопівну з п’єси Михайло Старицького «За двома зайцями» побачили у виконанні Тимофєєвої Анастасії. Головну героїню твору Івана Котляревського Наталку Полтавку побачили у виконанні Жданової Анастасії. Козацька дочка Орися у виконанні паночки-україночки 8 – Б класу Риженкової Поліни. Героїню повести Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом» Оксану представила Цибіна Вероніка, учениці 8 – А класу.
«Календарні народні свята українців» - староукраїнські традиції ввійшли у плоть і кров наших звичаїв і тепер ми собі не уявляємо Різдва – без куті, Великодня – без писанки, Святої Трійці – без клечання, навіть називаємо це останнє свято «Зеленими святами». Всі ми відзначаємо свято Купала, на «Введення» закликаємо щастя на майбутній рік, на «Катерини» – кличемо долю, а на «Андрія» хто з нас не кусав великий корж із білого борошна і яка дівчина не ворожила, чи вийде заміж цього року. Конкурсантки назвали свято, яке припадає на зазначену дату і наводили декілька цікавих фактів про нього.
Конкурсну програму вели Полівода Данило, Окунєв Олександр (9-А клас) та Елькатеб Камелія (10-Б клас), які продемонстрували вміння працювати з конкурсантами, підтримувати атмосферу свята, доброзичливе ставлення до кожного із учасників конкурсу.
Взагалі, у залі була дуже доброзичлива атмосфера, кожен хвилювався за свою фаворитку. Вигуки: «Ми за тебе», «Ти найкраща» та плакати на підтримку — дуже підносили загальний настрій конкурсу.
Конкурсантки дуже старалися, але перед журі стояло важке завдання вибрати одну – найкращу, — і нею стала учениця 9-А класу Козик Анна, яка і отримала титул «Панночка-україночка 2016». Інші дівчата не залишилися поза увагою - «Панночка - Талант» - учениця 11 – Б класу Каліман Єлизавета, «Панночка - Оригінальність» - учениця 11 – А класу Кравченко Анастасія, «Панночка - Ніжність» - учениця 9 – Б класу Зотова Юнія, «Панночка - Чарівність» - учениця8 – А класу Цибіна Вероніка, «Панночка - Артистизм» - учениця 10 – Б класу Жданова Анастасія, «Панночка - Елегантність» - учениця 10 – А класу Тимофєєва Анастасія, «Панночка -Ерудиція» - учениця 8 – Б класу Риженкова Поліна.
Ми переконались, що є у нас у ліцеї справжні красуні, талановиті, розумні, кмітливі, працьовиті, якими славиться наша Батьківщина. Сподіваємось, що вони прославлять і на весь світ наші національні і культурні традиції

Кiлькiсть переглядiв: 157

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031