• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Презентація тем авторефератів учнями 9-А класу Миколаївського економічного ліцею №1

Презентація тем авторефератів учнями 9-А класу Миколаївського економічного ліцею №1

2016-04-20

"Люди, які навчилися спостерігати та досліджувати, набувають уміння ставити запитання й одержувати на них фактичні відповіді. Вони опиняються на більш високому розумовому та моральному рівні в порівнянні з тими, хто такої школи не пройшов" К. Тімірязєв
/Files/photogallery/1074/P60420-143057.jpgНауково-дослідницькі проекти, до яких залучаються учні нашого ліцею – це надійний шлях пізнання кожним юним дослідником своїх творчих можливостей.
Такий конкурс-захист проводиться з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку учнів в ліцеї, виховання їх в дусі демократичних цінностей. Основними завданнями цього заходу, безумовно, є виявлення та підтримка обдарованих учнів, залучення інтелектуально та творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи.
Ліцейне наукове товариство «Лідер» є однією з організаційних форм, стимулюючих розвиток творчості ліцеїстів. Основне завдання товариства – створити команду інтелектуалів, які прагнуть пізнати більше, прагнуть розвивати свій світогляд, долучатися до науково-дослідницької роботи під керівництвом науковців.
20 квітня 2016 року класний колектив 9-А класу презентував автореферати, а також обґрунтував проблему. Їх наробки оцінювало компетентне журі у складі: голова журі – заступник директора з навчально-виховної роботи Дзьоба Н.В., члени журі – практичний психолог Кіченко Ю.А., вчитель біології, керівник курсу за вибором «Організація теорії і методики науково-дослідної роботи учнів» Васильєва К.С., голова товариста «Лідер», учениця 11-А класу, Драгоморецька Валерія та учениця 11-А класу Кравченко Анастасія.
Дев’ятикласники захищали свої роботи з різноманітних предметів – це і відділення філології, фізико-математичне, історико-географічне, а також хіміко-біологічне. Презентація авторефератів пройшла на високому рівні. Більшість учасників конкурсу представили свої роботи на належному науковому рівні, продемонстрували мультимедійні презентації авторефератів, виявили неабияку ерудицію та знання наукового матеріалу.
За підсумками проведення презентації маємо такі результати: 21 учень – з високим рівнем (серед них 6 учнів отримали 12 балів), 9 учнів – з достатнім рівнем, адже ліцеїсти цілеспрямовано працюють над темою свого дослідження, логічно та послідовно викладають матеріал, вміють робити аргументовані висновки. Своїми досягненнями учні завдячують, насамперед, своїм науковим керівникам.
Плідно та відповідально попрацювали над важливішою проблемою роботи – над доповіддю. Здивувало композиційне оформлення промови у деяких учнів, які посіли перше місце, а саме Безкровний Дмитро (фізика), Козик Анна (біологія) та Полівода Марія (англійська мова). Із зацікавленням була сприйнята презентація наукової теми з географії Запорожця Данііла, який отримав номінацію «Глядацькі симпатії». Хотілось би відмітити, що думка членів журі та колективу 9-А класу була одностайною.
Слід пам’ятати, що сумлінна та самостійна праця над дослідженням та дотримання основних вимог написання роботи, її оформлення неодмінно стануть запорукою успіху на конкурсі-захисті в 11-му класі. Бажаю вам усім натхнення та успіхів у подальшій роботі.
Класний керівник 9-А класу, вчитель зарубіжної літератури О.С. Мельничук

Кiлькiсть переглядiв: 147

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930