• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День англійської мови «Нова мова – новий світ»

День англійської мови «Нова мова – новий світ»

2016-04-28

до Року англійської мови в Україні

To have another language is to possess a second soul –

володіти іншою мовою – це як мати іншу душу

/Files/photogallery/1080/100_3419.jpgАнглійська мова - одна із найрозповсюдженіших мов у світі, особливо як друга мова та мова міжнародного спілкування. Це офіційна мова в більше як 60 суверенних країнах.
Президент України Петро Порошенко підписав 16 листопада 2015 року Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні» (№641/2015). «Враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку, постановляю: оголосити 2016 рік Роком англійської мови в Україні»
В Миколаївському економічному ліцеї №1 вивченню англійської мови приділяється велика увага. Діти люблять її і добре вчать, читають художні твори англійською мовою як адаптовані, так і оригінальні, а вибір таких книжок в ліцейній бібліотеці багатий і різнобарвний, адже різногалузевий фонд літератури англійською мовою є переважно подарунковим, зокрема як спонсорська допомога від благодійного фонду Корпусу Миру через його українське представництво в Миколаєві. Серед найцінніших книг можна назвати такі: Clements of Literature, Star to star, The language of Literature, Prentice hall Literature (Silver, Bronze, Gold), Enjoying Literature, а також Webster’s New World Dictionary of the American language.
Наприкінці квітня цього року в бібліотеці була відкрита виставка книг англійською мовою «Читаємо, вчимо, розмовляємо, досліджуємо», на якій презентовано більше 30-ти книг різної тематики.
28 квітня 2016 року відбувся спільний захід Миколаївського економічного ліцею №1 та міської бібліотеки № 18 для дорослих, присвячений Року англійської мови в Україні, в якому взяли участь учні 8-А класу, 9-А класу і 11-Б класу. Програма заходу була насиченою та цікавою.
Бібліотекар міської бібліотеки №18 для дорослих Тетяна Федорівна Коноваленко зацікавила ліцеїстів електронною презентацією «Нова мова – новий світ». Багато коментованих слайдів збагатили учнів не тільки знаннями з англійської мови, але й ознайомили їх з політикою уряду країни щодо розповсюдження англійської мови в Україні.
Величезний інтерес викликала в дітей віртуальна екскурсія «Подорож англомовними країнами» (автор Чернова Г.Д.), з якою ліцеїсти із захопленням пройшли шістьома англомовними країнами світу Англією, США, Канадою, Ірландією, Австралією, Новою Зеландією та познайомились з найкращими та найпривабливішими куточками цих країн, дізналися про їх цікаві звичаї та обряди.
Не меншу зацікавленість викликав у ліцеїстів огляд літератури «Читаємо в оригіналі», проведений бібліотекарем Кошиль Вірою Федорівною. Діти уважно розглядали книги, презентовані на розгорнутому перегляді англомовних видань.
Невід’ємною частиною навчання в ліцеї є науково-пошукова робота. Багато учнів захоплюються англійською мовою і досліджують різні теми. Під час презентації авторефератів до уваги слухачів було презентовано два дослідження: учениць 9-А класу Анни Круковської «Проблеми полісемії в англійській мові» та Марії Поліводи «Конверсія як засіб словотворення в англійській мові».
Восьмикласники уважно, ловлячи кожне слово слухали виступаючих ліцеїстів, адже всього через рік багато хто з них буде так само презентувати свої роботи, а в 11 класі – захищати ці курсові роботи перед поважною комісією та однолітками.
Нещодавно весь світ відзначав день пам’яті (400 років від дня смерті) геніального – Вільяма Шекспіра.
В. Шекспір збагатив рідну англійську мову. Його словник налічує близько 20 000 слів, тобто утричі більше, ніж у найбільш досвідчених і літературно обдарованих людей того часу. Нічого подібного світова література не знає. За даними Оксфордського словника в англійську мову Шекспір вніс понад 3200 нових слів - більше, ніж Френсіс Бекон, Бен Джонсон та Джордж Чапмен разом.
Шекспір є одним із найулюбленіших авторів майже у всіх ліцеїстів, та у зв’язку із визначною датою, окрема сторінка заходу до Року англійської мови в Україні була присвячена темі: «На орбіті Шекспіра», яку підготували Шовкун Н.В., учитель англійської мови та бібліотекар ліцею Гурдуз Л.П. Учні 9-А класу Марія Полівода, Ганна Круковська, учень 8-А класу Юрій Полухін, бібліотекар ліцею Гурдуз Л.П. запропонували аудиторії прослухати трьохмовне читання 130-го сонету В. Шекспіра: англійською мовою, українською мовою ( в перекладі Дмитра Паламарчука), російською ( в перекладі С. Маршака, Й. Мамуна). У виконанні учениці 8-А класу Єлизавети Царенко прозвучав уривок з трагедії В. Шекспіра «Гамлет» англійською та його переклад українською ( Леонід Гребінка) і російською (М. Лозинський, Б. Пастернак) мовами.
Восьмикласники Артем Лантух та Михайло Псенков читали твір Едни Пінкертон Хірон «What is this life…»
Тепло, захоплено аплодували всі присутні Роману Васильченку, учню 11-Б класу, який завершив захід , виконавши під гітару 2 пісні англійською мовою.
З піднесеним настроєм покидали ліцеїсти читальний зал бібліотеки №18 для дорослих, де вони протягом майже двох годин поповнювали свої зн
ання з англійської мови, слухаючи чудову, правильну англійську вимову однолітків.

Кiлькiсть переглядiв: 161

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930