• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екологічний місячник у Миколаївському економічному ліцеї №1

Екологічний місячник у Миколаївському економічному ліцеї №1

2016-05-08

Екологічне виховання — це формування екологічної культури особистості, усвідомлення себе частиною природи, відчуття відповідальності за неї як за національне багатство, основу життя на Землі, залучення до активної екологічної діяльності, нетерпиме ставлення до тих, хто завдає шкоди природі.
У Миколаївському економічному ліцеї №1 приділяється належна увага екологічному вихованню, тому з 11 квітня по 8 травня 2016 року у закладі проходив місячник екологічного виховання.
Планом місячника було передбачено проведення заходів, спрямованих на підвищення загального рівня екологічних знань, набуття практичних навичок поведінки у природі, формування позитивного ставлення до об’єктів живої природи.
З метою прищеплення учням ціннісного ставлення до природи були проведені години спілкування до дня довкілля: : «Мальовнича Україна» (8 клас), «Рослини у творах мистецтва» (9 клас), «Екосвіт очима митців» (10 клас), «Екологія землі ХХІ століття» (11 клас); в кожному класі пройшла інформаційна хвилинка «Сім природних чудес України» (до Всесвітнього дня Землі); до 30-річчя з дня аварії на Чорнобильській АЕС у ліцеї пройшла загальноліцейна лінійка «І гіркота пече полинна» та години спілкування: «Дзвони Чорнобиля» (8 клас), «Уроки Чорнобиля» (9 клас), «Екологічні наслідки Чорнобиля» (10 клас), «Що ми залишимо нащадкам?» (11 клас).
Учні прийняли участь у виставці малюнків «Світ навколо нас», виставці виробів та поробок із вторинного матеріалу, фотовиставці «Природа очима дітей».
Вчитель екології Гарей Д.О. провів цікаві бесіди з учнями, заняття-здоров’я на теми: «Радіопротекторні рослини», «Генно-модифіковані організми та їх вплив на здоров’я людини» з метою вивчення природи рідного краю, дбайливого ставлення до свого здоров’я.
У бібліотеці пройшла виставка тематичної літератури «Світ неповторний та чудовий».
Кожна справа повинна ґрунтуватися на законній основі, тому вчителем правознавства для учнів була проведена лекція «Законодавство України про охорону природи».
Процес формування екологічної культури учнів є ефективним у тому випадку, коли учні не тільки вивчають екологічні проблеми, обговорюють шляхи їх вирішення, а й беруть безпосередню участь у виконанні конкретних завдань. Тому під час місячника продовжено створення розарію на території ліцею у рамках акції «Квітуча Україна», (висаджено 32 куща роз), розпочата участь у природоохоронній акції «Повзик – птах 2016 року», прийнято участь у акції по збору використаних батарейок «Бережімо природу – вона усім як мати!».
Історія людства нерозривно пов’язана з історією природи. На сучасному етапі питання традиційної взаємодії її з людиною виросли в глобальну екологічну проблему. Якщо ми в найближчому майбутньому не навчимося дбайливо відноситися до природи, ми знищимо себе. І саме тому учні зі шкільного порогу повинні дбати про нашу природу, оскільки саме у ліцеї придбані знання можуть надалі перетворитися в міцні переконання.

Кiлькiсть переглядiв: 156

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031