Працювати разом – це успіх

2016-06-06

/Files/photogallery/1085/P60606-180919.jpg Сучасний директор повинен бути дослідником нової реальності, в якій працює школа сьогодні. Від творчих професійних можливостей керівника і його особистої участі у перетворенні школи і соціального середовища, педагогізації суспільства значною мірою залежить прогрес суспільного розвитку, підвищення інтелектуального і духовного рівня вчителів і учнів.
Найвідповідальніша пора для директорів шкіл - закінчення навчального року, а з ним – звіт керівника перед батьками і громадськістю. Шосте червня , 18.00, двері актової зали Миколаївського економічного ліцею №1 відкриті для батьків, учителів, громадськості, учнів. Сьогодні директор ліцею Шалар Л.В., переконливо доведе, що наш ліцей – найкращий, саме наш педагогічний колектив – найбільш професійний, лише в стінах нашого закладу діти можуть отримати якісну освіту, бути здоровими і щасливими, оскільки для цього в навчальному закладі створені всі умови.
Приємно, що на звіт директора завітали батьки, представники учнівського самоврядування, члени Ради ліцею, регіональний інспектор управління освіти Миколаївської міської ради Калініченко Т.Є., Вознюк О.В. завідувачка сектором опіки та піклування служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради, вчителі, працівники ліцею.
Директор ліцею Шалар Л.В. розпочала зустріч з того, що зазначила завдання такого звітування – забезпечити прозорість, відкритість, демократичність у роботі ліцею, залучення громадськості до співпраці.
Через спілкування з батьками відчувається рівноправність та постійний розвиток спільної взаємодії – батьки – діти – вчителі, впевненість у тому, що маршрут «сім’я – ліцей», буде для дитини радісним і безпечним.
Для учнів – це оволодіння системою знань, умінь, практичних навичок, - це життя в дружньому колективі – це фізичне ,моральне, духовне зростання.
Для кожного педагога навчальний рік складається з нескінченних годин підготовки до уроків, творчих пошуків з метою оновлення змісту навчання.
Директор ліцею підкреслила, що Миколаївський економічний ліцей №1 відкривався як економічний ліцей, профіль навчання – економічний. Говорять, що ринок праці перенасичений економістами, бухгалтерами, фінансистами. Але, ми можемо сказати, що педагогічний колектив закладу ставив перед собою задачу не підготувати учнів до виходу на ринок праці, а створити умови для реалізації інших задатків, обдарувань, інтересів.
Велику увагу у виступі звернено на формування в учнів життєвих та предметних компетентностей, зокрема економічну комтепентність через упровадження відповідних курсів за вибором, спецкурсів та факультативів: «Ділова англійська мова», «Наукова організація праці», «Основи споживчих знань». Зазначено, що «кожна дитина – проект світу, вона несе в собі особливу місію» - у цих словах закладено суть педагогіки життєтворчості. Місія вчителя - допомогти дитині пізнати себе в процесі індивідуалізації навчання і виховання . Учителі ліцею, під керівництвом директора закладу, уміло організовують пошукову, творчу діяльність ліцеїстів, застосовують інноваційні технології, спонукають дітей до практичного використання знань як засобу самовдосконалення та саморозвитку. Директор ліцею Шалар Л.В., використовуючи презентацію, показала високий результат інноваційної діяльності вчителів, а особливо можна прослідкувати досягнення директора ліцею на Міжнародних форумах, Всеукраїнських конкурсах, на (не) конференції у м. Харків. Високопрофесійна підготовка Л.В. Шалар дозволила спрямувати професійну діяльність вчителів на високі досягнення ліцеїстів, на їх активну участь та перемогу у конкурсах, турнірах, у проведенні загальноліцейних акцій, які виховують милосердя, співчуття. Особлива заслуга директора в тому, що зуміла створити такі умови, за яких кожен ліцеїст має змогу виявити та розвивати свої творчі здібності й таланти. У звіті директора звернена увага на соціальну підтримку дітей пільгових категорій, охорону життя та здоров’я учнів і працівників ліцею, охорону праці та безпеку життєдіяльності, і звичайно матеріально-технічне забезпечення. Всі ці питання директор тримає на постійному контролі. Велику допомогу в роботі Лариси Володимирівни надають батьки – надійні партнери. Директор висловила вдячність батькам за порозуміння щодо вирішення проблем ліцею, вручила грамоти, висловила надію на подальшу тісну співпрацю. Висловлена подяка підприємству «Ніка-Тера» за перераховані кошти на придбання моніторів. Особлива подяка начальнику управління освіти Деркач Ганні Іллівні за сприяння в будівництві спортивної зали, за виділені кошти на капітальний ремонт правого крила другого поверху ліцею.
З повагою, вдячністю, з теплотою та захопленням стилем керівництва, спілкування директора ліцею виступили Президент ліцею Безкровний Дмитро, батьки: Семенець Л.П, Козик О.В., учитель історії Казюк П.В.
За результатами відкритого голосування було прийняте рішення:
- Визнати роботу директора Миколаївського економічного ліцею №1 Шалар Лариси Володимирівни «задовільною», а також було прийняте рішення щодо порушення клопотання перед управлінням освіти Миколаївської міської ради щодо присвоєння звання «Заслужений працівник освіти України».

Кiлькiсть переглядiв: 159

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031