• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Усесвітній День Гідності в Миколаївському економічному ліцеї №1.

Усесвітній День Гідності в Миколаївському економічному ліцеї №1.

2016-10-21

Всесвітній День Гідності (Global Dignity Day) – це незалежний, соціальний, проект, мета якого – націлювати молодь, учнівство й студентство керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках.
Ця унікальна ініціатива була запропонована у 2006 році.
З 2015 року Global Dignity Day проводиться одночасно у понад 70-ти країнах світу.
Україна вперше долучилася до Всесвітнього Дня Гідності 21 жовтня 2015 року, у якому взяли участь 12 767 учасниць і учасників із 120 закладів освіти.
/Files/photogallery/1121/P1010853.JPGМиколаївський економічний ліцей №1 долучився до проведення цього заходу в вперше 2016 році. Ініціаторами проекту в Україні є Edcamp Ukraine, Територія продюсування Освіти, Global Shapers Community Ukraine.
Реалізації цього проекту в ліцеї передувала кропітка робота кураторки Шалар Л.В., класних керівників/керівниць 8-11 класів, учителів/вчительок, учнів /учениць та батьків. На початку відкриття Дня гідності директор ліцею Лариса Володимирівна залучила учнів і учениць ліцею до розмови про те, що таке успіх і як його досягти, як стати щасливим, як уникнути зради, як навчитися співпереживати, взаємодопомагати. Потім була визначена мета заходу: подвигати молодь, учнівство керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях. Кураторка Лариса Володимирівна прокоментувала основні положення Концепції Усесвітнього Дня Гідності, залучила учнів до роздумів над тим, що таке гідність. Ці міркування перенеслись до навчальних кабінетів, де кожен учень в класі пропонував власне розуміння і визначення гідності. Класні керівники/керівниці запропонували ліцеїстам розказати свої історії про гідність – великі і маленькі, про випадки, які трапились у власному чи в чиємусь житті. Учні написали листи собі, в яких сформували для себе завдання, які потрібно виконати за рік: що планують для того, щоб зробити своє життя гідним, допомогти комусь. Ці листи вони відкриють за рік, під час наступного Усесвітнього Дня Гідності.
Заключна частина Дня Гідності була проведена в актовій залі ліцею, де кураторка заходу, директор Шалар Лариса Володимирівна підкреслила, що це – найважливіший момент, коли учні мають поділитися своїми історіями, враженням гідності. Виступи ліцеїстів Озернюк Віолетти, Єфименко Дарини, Орлової Марії, Міняйло Данила, Мусафіра Олександра, Погодіної Дарини, Бородай Лариси, Дуркоти Олександра, переконали присутніх в тому, що молодь уміє керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках.

Що говорять про Усесвітній День Гідності учні/учениці та вчителі/вчительки Миколаївського економічного ліцею №1

***

Гідність – це людська чеснота, що характеризує людину, як особистість. (14 років)

***

Гідність – це благородний вчинок людини, котрий несе по собі гордість, прагнення допомогти іншим. (Єлизавета, 14 років)

***

Цей день дав мені змогу переосмислити своє подальше життя. (Ліля, 15 років)

***

До цього часу я не розуміла справжнє поняття «гідність», але завдяки цьому уроку, я зрозуміла справжні якості гідної людини. (Аня, 15 років)

***

Я зрозумів, що для того, щоб змінити світ – треба змінитись кожному з нас (Іван, 15 років).

***

Гідність – це обрамлення та внутрішня наповнюваність людини: її душі, серця, думок та почуттів (Зоя, 64 роки)

***

Гідність - це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальність за своє життя, життя близьких та оточуючих мене людей. (Лариса, 53 роки)

***

Цей день допоміг мені краще зрозуміти моїх учнів/учениць, побачити їх з іншої сторони; зробити висновки щодо своєї власної поведінки і вчинків. (Юля, 32 роки)
***
День Гідності змінює життя на 1800 та нагадує, що кожного дня потрібно намагатися не втратити ані краплини почесного звання «її величність Людина». (Оля, 25 років)

***

Гідність – це добрі вчинки людини. Я вважаю, що гідна людина – це та людина, яка не соромиться свого походження та рівноправно ставиться до навколишнього середовища і людей. (15 років)

***

Я більше задумався про інших (Даня, 16 років)

***

Я почала дивитись на добрі вчинки по-іншому (Аня, 15 років)

***

Сьогоднішній день допоміг мені поставити цілі на майбутнє, які підвищують рівень моєї Гідності. (Дарина, 15 років)

***

За цей урок я повністю переосмислив свій погляд на життя. (Едуард, 15 років)

***

Цей день дав мені нову ціль в житті, дав зрозуміти, як саме треба йти до своєї мети. (Микита, 16 років)

***

Сьогодні я зрозуміла, що сучасний світ, на жаль, поступово втрачає свою гідність. У кожної людини своє бачення, свої правила, своя мораль, світобачення. Чому у різних країнах різний менталітет? Та тому, що різний рівень життя! Я вважаю, що це сильно впливає на гідність кожної людини окремо. Проте, варто пам’ятати, що кожна людина сама вирішує як їй жити і сама обирає свій життєвий шлях. (Віолетта, 16 років)

***

Гідність – це людські вчинки, які допомагають іншим. Це те, що допомагає людині бути чесною, відповідальною та справедливою. (15 років)

***

Гідність – це благородний вчинок людини, котрий несе по собі гордість, прагнення допомогти іншим. (15 років)

***

Гідність – це те, що поважає людина, її внутрішні правила, досягнення, надбання свої і родові, таланти. (15 років)

***

Гідність - це найголовніший скарб людини, в основі якого лежить повага до себе та оточуючих. (15 років)

***

День Гідності навчає всіх поваги один до одного, бо без неї не буде гідності. (Микола, 13 років)

***

Для мене гідність означає повагу до себе і оточуючих людей, мир та рівні права. (Тимур, 13 років)

***

Гідність – це людська благодійність, відповідальність за себе, внутрішній стан людини. (15 років)

***

Цей День гідності дав мені можливість зрозуміти краще саме поняття гідності. Я зробила висновок, що мої однолітки вчиняють досить гідно і я пишаюсь тим, як їх і мене виховали батьки. Перш за все – дякую їм. Але давайте удосконалювати своє почуття гідності протягом життя, адже гідність – це не стале поняття. (Камелія, 16 років)

Дякуємо всім учасникам і учасницям Усесвітнього Дня Гідності!

«Досить миті, щоб стати героєм, але необхідне ціле життя, щоб стати гідною людиною» Поль Брюла

Шалар Лариса Володимирівна, директор Миколаївського економічного ліцею №1

Кiлькiсть переглядiв: 189

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930