• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Фестиваль наукових ідей «Інтелект нації»

Фестиваль наукових ідей «Інтелект нації»

2016-12-09

Можна помітити подібність людської творчості і дерев:
і те, і інше має особливі властивості
і здатне принести плоди, притаманні лише йому.
Ф. Ларошфуко
/Files/photogallery/1138/P1020114.JPG
Багато людей вважають, що наука — це нудно та сумно. Так думають ті, хто не відвідав феєричне шоу, ХХІІІ фестиваль наукових ідей «Інтелект нації», що відбулося 9 грудня 2016 р. у стінах Миколаївського економічного ліцею №1 — День Науки.
Чи рухає наука прогрес? Безперечно, принаймні активно сприяє цьому руху. Багато вчених невиправні романтики. Їх часто зовсім не цікавить, скільки часу і сил буде покладено на те чи інше наукове дослідження. Вони готові працювати цілодобово. Їх захоплює сам процес, а відкриття, яке той або інший звичайний учений може зробити, зовсім не зупиняє їх. Навпаки, це стає прекрасним приводом відпочити, усвідомлюючи щось нове, зібратися з силам і приступити до наступних, ще не досліджених кроків. У нашому ліцеї виростає саме така талановита молодь, яка вплете в національний вінок наукових досягнень цвіт свого таланту.
Ліцейна родина створила вже багато традицій за період свого існування. Ліцей завжди є сильним своїми традиціями. Ми ж воліємо продовжувати, підтримувати, створювати та множити нові й нові ліцейні традиції. Нас почує світ, і нам буде про що йому сказати!
Однією з традицій є щорічне відзначення загальноліцейного свята наукового товариства «Лідер» – День науки, на якому одинадцятикласники презентують результати власної дослідної роботи.
Цей день розпочався відкриттям фестивалю, на якому у цікавій, пізнавальній формі презентувалися відділення та предметні секції. Десятикласники розкрили практичну спрямованість таких знайомих всім шкільних предметів: безпечні хімічні досліди в домашніх умовах, усні розрахунки без калькулятора, вплив мобільного телефону на оточуючих, неймовірні загадки людського мозку, відкриття поетичного таланту.
Науково-практична конференція призначена для того, щоб оцінити знання одинадцятикласників, які роблять свої перші кроки назустріч науковим відкриттям, продемонструвати творчий підхід, оригінальність ідей та діловий хист.
А наші старшокласники озброєні науково-практичними методами, увійшли у світ наукових проблем, бо під час виробничо-ознайомлюючої практики удосконалювали навички практичного оволодіння специфікою ведення наукового дослідження, генерували ідеї, шукали нові технології, пізнавали світ навколо себе і себе в ньому.
Роботи носили дослідницький характер, проглядалася теоретична і практична частина роботи. При підведенні підсумків враховувалися рівень самостійності, аргументованість роботи, застосування різноманітних методів дослідження.
Звичайно, конкурсанти хвилювалися виступаючи перед фаховим журі і численними слухачами захисту. На конкурс було представлено 31 робота, не захищались по хворобі 4 учнів. В результаті маємо 1 роботу початкового, 5 робіт середнього, 10 робіт достатнього і 15 робіт високого рівня.
На всіх відділеннях були творчі, цікаві наукові роботи, які одноголосно сподобались і комісії, і слухачам. Учні, які їх представили, віртуозно володіють ораторським мистецтвом, тому вони отримали диплом глядацьких симпатій:
- Елькатеб Камелія (психологія)
- Єремейчук Діана (українська мова)
- Лісовий Євген (історія)
- Озернюк Віолетта (економіка)
Досконалими визнані наукові роботи наступних конкурсантів:
Відділення гуманітарних наук:
І місце: Єремейчук Діана (українська мова), Палій Вікторія (англійська мова)
ІІ місце: Акшонова Дар’я (українська мова)
ІІІ місце: Бондарчук Діана (зарубіжна література), Цимбровська Олена (українська мова)
Відділення історико-суспільних дисциплін:
І місце: Лісовий Євгеній (історія)
ІІ місце: Бойко Артем (історія)
ІІІ місце: Деренюга Анатолій (історія)
Відділення психології:
І місце: Елькатеб Камелія
ІІ місце: Ніколаєва Олександра
ІІІ місце: Остапенко В’ячеслав
Відділення фізико-математичних дисциплін:
І місце: Кушнір Владислав (фізика)
ІІ місце: Тимофеєва Анастасія (географія)
ІІІ місце: Чернявський Руслан (фізика)
Наука відкриває неозоре поле діяльності. І ніколи не можна буде сказати, що все вже відкрито, що остаточно вирішені всі проблеми. Тому ми бажаємо всім ліцеїстам, які розпочинають шлях в науці, нових відкриттів, подолання усіляких перешкод, більшої впевненості в собі. А найголовніше, нехай вами і вашими відкриттями пишається наша велика батьківщина – Україна.

Кiлькiсть переглядiв: 186

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031