• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Україна соборна – наша гордість і слава

Україна соборна – наша гордість і слава

2017-01-22

/Files/images/Д.Соборності 3.jpg
22 січня – День Соборності України. Це свято відзначається в Україні щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
З метою консолідації українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборності української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, виховання в молодого покоління почуття національної гідності, у ліцеї відбулася загальноліцейна лінійка «Возз’єднались в ті далекії роки наші предки на віки».
Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість.
Відзначення Дня Соборності розпочалося нетрадиційним звучання Державного Гімну України у виконанні відомих українських виконавців, ведучих, артистів, параолімпійських чемпіонів та учасників АТО.
Творча група 8-А класу (Гріднєв Антон, Преображенський Юрій, Худякова Марина) розповіли про історичні події, про проголошення Акта Злуки, який відбувся 22 січня 1919 року. Під час заходу звучали вірші про велич України у виконні Сидоренко Миколи, Погодіної Дар’ї, Швець Анастасії. Легендою «Про українську пісню» учні нагадали всім присутнім про співучість українців. Доказом цього стало виконання пісні Н.Бучинської «Мова єднання» Козик Анною, ученицю 10-А класу.
Ніби звертаючись до нас, один з творців Акту Злуки, державний секретар ЗУНР Лонгин Цегельський говорив про день 22 січня: «Це така дата, що її виучувати будуть напам’ять українські діти грядущих поколінь побіч таких дат, як дата Хрещення Русі, як битва над Калкою, як битва під Полтавою або зруйнування Січі». Його слова стали справді пророчими.
Наприкінці лінійки всі учні ліцею в єдиному пориві піднялися під час звучання пісні Тіни Кароль «Україна – це ти» - дитячого гімну України.
Проведена лінійка посилила нашу віру в те, що територіальна цілісність нашої Батьківщини, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми ще більше впевнилися, що «Україна – єдина країна». Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

/Files/images/Д.Соборності 6.jpg/Files/images/Д.Соборності 4.jpg/Files/images/Д.Соборності 2.jpg/Files/images/adKVq7UnsAY.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 185

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930