• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Масляну гуляємо, весну зустрічаємо»

«Масляну гуляємо, весну зустрічаємо»

2017-02-24

/Files/photogallery/1156/-9dgVc342N4.jpgЗдавна Масляну відзначали гуляннями, розвагами, дотримуються цієї традиції і в Миколаївському економічному ліцеї №1. Святковим настроєм учні ліцею відзначили традиційне весняне свято – Масляну, а разом з ними і всі вчителі.
У нас завжди відзначають знакові свята, а Масляна є найулюбленішим святом і для дітей, і для дорослих. Головною метою заходу є збереження давніх традицій, а також розширення кругозору учнів, розповідь про те, як відзначали це свято наші пращури.
У наш час Масляна вже не має того розмаху, як раніше, але ми вирішили, що це не привід нехтувати традиціями наших прадідів. На уроках історії учні багато чули про життя і звичаї своїх предків, але чути – то одне, а спробувати, як воно було насправді, – зовсім інше. Ми вирішили, що учні нашого ліцею не тільки відвідають справжні гуляння на честь Масляної, а й стануть їх безпосередніми учасниками.
Ведучі Гріднєв Антон та Коваленко Вадим, які були одягнені в колоритні національні костюми, розповіли всім присутнім про масляний тиждень. Починався він «народженням» колодки. Цей обряд провели мери класів, пов’язав колодку яскравими стрічками. Народні пісні у виконанні Огороднікова Дмитра та Гандибул Мар’яни створювали атмосферу яскравого українського народного гуляння. Масляна (Ситнікова Надія) пригостила всіх смачними горішками. Танок у виконанні Погодиної Дар’ї та Тріщан Ксенії, який нагадував хоровод, створив весняний настрій. Наприкінці свята ведучі запросили всіх присутніх взятися за руки, згадати все погане, що кожен зробив, усі образи і відпустити їх.
Загалом свято пройшло в теплій, дружній, майже родинній атмосфері, а вражень від нього лишилось щонайменше на цілий рік.

Кiлькiсть переглядiв: 196

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930