• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

2017-04-11

/Files/images/1 Кіченко 3.jpgЗапитайте пересічного громадянина, що то за дата в календарі - 11 квітня? На жаль, не кожний відповість, що це Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме цій пам’ятній даті була присвячена загальноліцейна лінійка «Щоб не повторилося», яку проведено у Миколаївському економічному ліцеї №1 10 квітня 2017 року.
В цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли тяжкий шлях через фашистські табори. В цей день увесь світ віддає данину скорботній пам’яті жертвам нацизму, які загинули у концтаборах, розташованих у різних державах. Розум не сприймає статистики і втрат серед мирного населення. Але душа кожного українця болить за непрожите життя, нездійснені мрії тих, хто загинув в лютому, жорстокому коловороті війни.
Учні 11-Б класу ознайомили присутніх з шокуючими історичними фактами, які довгі роки замовчувались і були недоступні громадськості, розповіли про особливості фашистських концентраційних таборів на території різних держав. Виступ творчої групи супроводжувався мультимедійною презентацією, де містилися реальні фото з місця подій, завдяки чому кожний присутній в залі глибоко відчув трагічність і неприпустимість такого жахливого ставлення до людського життя.
Ведучі наглосили, що на жаль, усе менше серед нас ветеранів, які вижили після тортур фашистських концтаборів, але пам'ять про них живе. Для людей, які пройшли всі жахи війни, найголовнішою цінністю є мир. Вони не думали про високі нагороди, звання, медалі. Без жалю віддавали своє життя за Вітчизну, за лагідні руки мами, за спокійний дитячий сон. Війна опалила їхні серця, сивиною побілила голови, але душа живе святою любов'ю. Ті, що залишилися в живих, сьогодні згадують усі ті роки з болем. Головне, щоб це більше не повторилося. «Щоб не повторилося», – відлунює і в наших серцях.

/Files/images/1 Кіченко 2.png/Files/images/1 Кіченко 4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 191

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930